Srpen



       Čas se nikdy nezastaví, ubíhá rychleji než je nám milé a tak nastal další měsíc ze druhé poloviny roku -  srpen. Vítejte naši milí čtenáři opět na našich stránkách. To, že čtete tohle oslovení znamená, že jste se dopracovali k naší nové adrese. Rozhodnutí provozovatele o zrušení "Blogu.cz a Galerie.cz" bylo naprosto nečekané a odůvodnění poněkud vágní. No, ono se vždycky a téměř všechno dá vysvětlit ekonomikou, ušlechtilými cíli a pod. Skutečný důvod se asi nikdy nedozvíme. Znalci tvrdí, že co nás nezabije to nás posílí tak se necháme překvapit. 
      Vždycky jsme nechávali prázdninovou přestávku, ale letošní rok je díky všem dosud prošlým událostem takový dosti neuspořádaný a tak jsme prázdniny vynechali. (Někteří z nás už je mají dávno celoroční, tak proč ještě přidávat, že?)
Pojďme se zabývat věcmi podstatnějšími. Pandemie nakažlivé nemoci zabránila konání jarní Mariánské pouti a tak se pouť přesunula na červenec. 18. července proběhla za velké účasti poutníků a snad i bez následků, které spočívají v možném rozšiřování nákazy covid-19, protože se tenhle"neřád" opět šíří Českem a každé shromáždění velkého množství lidí šíření hodně pomáhá. Doufejme, že P. Maria, k jejíž poctě je pouť pořádaná, všechny účastníky ochrání.  Pouť proběhla snad ke spokojenosti všech účastníků a my se s vámi o její jedinečnou atmosféru pokusíme podělit prostřednictvím několika fotografií.


Připomínka poutě 2020
                                                                    
Foto č. 2, 3 - Začátek poutě u kapličky sv. Václava v obci Těně




Foto č. 4, 5 - Poutníci u kostela




Foto č. 6, 7 -  Odpočinek po cestě




Foto č. 8-11 -  Poutní mše






      V červenci se opět uskutečnily v našem kostele křtiny. Tenhle obřad je vždycky velmi milý pro všechny účastníky mše, protože má svoje jedinečné kouzlo a půvab. Je příjemné pozorovat malého člověka jak vnímá a pozoruje pro něj nezvyklé dění, jak reaguje na žehnání kněze, na představení nového křesťana ostatním přítomným. Je to zkrátka obřad, který má půvab a je tolik odlišný od "Vítání občánků"
Přikládáme několik fotografií z křestního obřadu.



                                




      Červencovou první událostí byl dětský tábor chomutovského společenství "Chaloupky". Vždy se v tomto společenství najde spousta výtečných, mladých muzikantů a jejich účast na mši vždy udělá bohoslužbu ještě krásnější. Děkujeme všem muzikantům za pěkný zážitek a P. Aloisovi - chomutovskému děkanovi - za krásnou mši. Věříme, že si cestu do Zaječova najdou táborníci i jejich kněz také dalších letech.  Prohlédněte si a námi některé snímky ze mše svaté kterou celebroval P. Alois a hráli a zpívali mladí muzikanti. Ukázku vystoupení chomutovských muzikantů si díky p. Žákovi můžete najít na odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=kyrH3cHmoO4






                             

 




      Tím jsme skončili přehled červencových událostí a budeme se věnovat těm příštím - srpnovým. Vystřídá se několik dětských táborů, z Kladna, Saletiáni z Plzně a farnost Sv. Antonína z Prahy.
Druhou událostí je připravovaný koncert na didgeridoo a obří gong pánů O. Smeykala a B. Love. Na koncert jste všichni zájemci srdečně zváni a všichni věříme, že do dlouho plánovaného vystoupení nevstoupí vyšší moc v podobě karantény nebo dokonce nákazy.







Trochu v předstihu připomínáme další setkání PTP, opět v režii 
"Spolku Zděná 2012".



      V těchto místech srpnové povídání ukončíme. Jen ještě popřejeme vám, kteří se chystáte na dovolenou, příjemné a bezrizikové její prožití a těm, kteří už mají dny odpočinku a rekreace za sebou, aby je nedostihly nějaké nepříjemnosti sovisející s předcházejícím cestováním.
Krásné dny a těšíme se na příští setkání snad už pořád na této adrese. Za pozornost a přízeň děkují autoři:


 V. M. S. + V. H.

         

Mše v srpnu: 


                                     1. sobotu mše svatá není

                        


                    Každou další sobotu v měsíci mše začíná ve 14 hodin. 

                       


                          Mše jsou slouženy s nedělní platností.

                                                             

                                                                      

                                      Kontakt:   sv.dobrotiva@post.cz




*****************************************************************************



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec